Home Question and Answer Weight Loss Tips Common Sense To Lose Weight Weight Loss Recipes
 Lose Weight > Common Sense To Lose Weight > Obesity > Obezitatea: un risc pentru sanatate

Obezitatea: un risc pentru sanatate

Obezitatea afecteaza milioane de persoane la nivel mondial, iar cazurile celor care sufera din cauza acestei probleme este in crestere.

Obezitatea pate fi combatuta

Obezitatea poate fi combatuta in urma unor diete stricte, cat si in urma unui stil de viata sanatos, care presupune multa miscare. Obezitatea poate favoriza aparitia unor afectiuni precum diabetul sau bolile de inima. De aceea este important sa ne mentinem greutatea in limite normale.

Potrivit unei cercetari, obezitatea in Romania, citate de Agerpres, rata obezitatii creste o data cu varsta, pentru ca e mai greu sa slabim dupa ce trecem de varsta de 30 de ani, din cauza ca incetineste metabolismul. Astfel ca la adultii de pana la 39 de ani obezitatea este prezenta la 9,9% dintre acestia, in timp ce procentul creste la 30,1% la grupa de varsta cuprinsa intre 40 — 59 de ani si ajunge la un procent de 41,6 % la persoanele trecute de 60 de ani.
Rata cea mai mare a obezitatii se inregistreaza in Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmata de Oltenia si Muntenia, unde prevalenta este de 21,3% si de Banat, Crisana si Transilvania, unde procentul obezitatii este 18,8%.

Ce masuri pot fi luate daca te numeri printre cei cu aceasta problema

Medicii recomanda persoanelor cu probleme de greutate sa discute cu medicul de familie, pentru a lua masuri in ceea ce priveste starea lor de sanatate. Este important ca obezitatea sa fie invinsa. Miscarea conteaza enorm, sunt indicate cel putin 30 de minute pe zi. Urcatul scarilor poate fi de mare ajutor in acest sens. Este important sa mananci potii mai mici de mancare sis a eviti alimentele bogate in grasimi. Apeleaza la uleiuri vegetale si evita prajelile, caci acestea favorizeaza, la fel ca si dulciurile, aparitia de kilograme in plus. Este important, de asemenea, sa mananci mancare gatita, este mult mai sanatoasa decat cea pregatita in oras. Salatele si verdeturile sunt o alegere excelenta.

Atentie! Obezitatea in Romania este mai frecventa la barbati, afectand un procent de 23 la suta dintre acestia, fata de 20,3 la suta dintre femei.

  1. Prev:
  2. Next:

Copyright © www.020fl.com Lose Weight All Rights Reserved